Отборът на България ликува на първо място в първото Балканско първенство по снежен волейбол и постигна историческо постижение, информира БГ Волейбол.

Шампионат бе поверен от Балканската волейболна асоциация на страната ни, а вълнуващата надпревара се проведе в красива местност на родопската планина под връх Перелик.

Първият отбор на България при мъжете грабна златните медали след оспорван финал срещу Румъния. Волейболистите ни в състав Георги Фисински, Никола Лазаров, Вилиан Хаджиев постигнаха три победи в Балканиадата и напълно заслужиха титлата си.

На старта в събота българите победиха Румъния с 2:0 в събота, в неделя се изправиха срещу втория състав на България и след оспорвана битка се добраха до финала, който им отреди да срещнат отново румънците, които стигнаха до финала след успех над Турция.

Решителната битка бе изключително оспорвана и драматична, и се реши в три сета. Последната част вървеше точка за точка, като румънците догонваха в резултата. Победата дойде при 15:13 в третия сет и 2:1 за нашите.

В малкия финал Турция победи втория състав на България за бронза.