Росен Кирилов обясни причините за по-доброто представяне на Витоша (Бистрица) през този сезон в Първа лига. Като основни доскорошният асистент на Костадин Ангелов, който в момента заема поста спортен директор на "тигрите", посочи натрупаният опит от миналата кампания в елита.

"Клубът се развива положително, което ме радва. Основното, което се промени в сравнение с първия ни сезон, е мисленето на играчите. Те придобиха опит в Първа лига, изиграха доста мачове. В края на първенството натрупаха победи и самочувствие, което им помогна през новия сезон. В баража с Локомотив (София) моето мнение е, че ние бяхме по-добрият отбор. Те повече рушаха играта. Бяха на секунди да ни победят, но в крайна сметка по-големият опит на нашите играчи ни помогна при дузпите", заяви Кирилов пред livesport.

"Целта е да се развиваме и да постигнем по-голямо постоянство в играта ни. Нашият президент Сергей Ташков постоянно ни оказва подкрепа и винаги е зад нас, което ни дава спокойствие. Школата на клуба се развива доста бързо. Имаме вече над 250 деца. Нашият президент инвестира в базата, което е добра основа. Тези т.нар "бутикови" отбори имат своя принос. При тях може да се развиват доста млади играчи, където те получават нужното търпение. В големите грандове това търпение го няма. Неслучайно те взимат готови играчи именно от малките клубове. Млади играчи, които са изградени в грандовете се броят на пръстите", добави младият треньор.

Витоша се готви за новия полусезон във фитнеса

Витоша се готви за новия полусезон във фитнеса

"Тигрите" проведоха функционална тренировка