Отборът на Верея започна подготовка за новия сезон в първа професионална лига на стадион "Трейс Арена". Старши треньорът Александър Томаш изведе част от футболистите, които ще играят през новия сезон във Верея. Той уточни, че същинската част на лятната подготовка започва на 20 юни, когато старозагорци заминават на лагер в Банско. Те ще останат там до 1 юли, а на 29 юни ще изиграят първата си контрола срещу Монтана.

Сигурни нови попълнения в отбора са бразилецът Елиаш да Силва, който беше привлечен от Берое, защитникът Илия Мунин, който игра през миналия сезон в Банско и халфът Светослав Диков от Сливнишки герой.

 „Селекцията още не е завършена, защото разговаряме с доста футболисти и като има нещо официално ще го обявяваме", заяви Александър Томаш.

 След първия лагер Верея се завръща за кратко в Стара Загора и на 3 юли заминава на втория си подготвителен лагер в Смолян, който ще продължи до 11 юли. В Смолян Верея ще изиграе контрола срещу Поморие на 6 юли. Томаш обяви, че са в процес на уточняване на още няколко противника за контроли. Последната контрола на Верея преди първия кръг от първенството на А група е на 23 юли срещу Несебър, а мястото ще се уточнява допълнително.

 "Както знаете с доста момчета се разделихме, разговаряме с много хора и с някои от тях сме в напреднали отношения и няма да избързваме и да вземаме футболисти на килограм, защото трябва да направим точна преценка от какви футболисти имаме нужда. Търсим такива, които да се доказват и да имат желание да играят за Верея", заяви Александър Томаш.