Днес завърши европейското първенство по вдигане на тежести, което се проведе в София. В класирането по медали България се класира на второ място.

Тимът, воден от олимпийския шампион от Барселона Иван Иванов, приключи надпреварата на Стария континент с 4 титли, 2 сребърни медала и 1 бронзов.

На първо място е Армения с 4 златни медала, 3 сребърни и 3 бронзови. На трето място са щангистите от Италия и Украйна с по 2 титли и 2 сребърни медала.

Шампиони в София имат още Турция, индивидуалните неутрални атлети, представляващи Беларус, Полша, Норвегия, Азербайджан и Великобритания. Медалисти пък излъчиха Грузия, Молдова, Албания, Франция, Израел, Германия, Финландия, Ирландия, Латвия и Испания.

В малкото класиране по медали, което включва и отличията в отделните движения, България отново е на втората позиция с 11 златни, 4 сребърни и 4 бронзови отличия. Армения заема първото място с 11 златни, 7 сребърни и 8 бронзови медала. На трета позиция е Италия с 6 златни, 5 сребърни и 2 бронзови медала.

Само в класирането по точки България е на първо място при мъжете с 696 точки, следвана от Армения с 669 и Турция с 628.

При жените първенец по точки е Украйна с 654 точки, пред Турция с 535 и Румъния с 485. България е на шесто място с 344 точки.

Един неуспешен опит раздели Христо Христов от европейската титла

Един неуспешен опит раздели Христо Христов от европейската титла

Остана със среброто