Най-добрият български тенисист Григор Димитров падна с четири места в световната ранглиста на АТП след Откритото първенство на САЩ. Димитров, който отпадна във втория кръг на "Флашинг Медоус" в Ню Йорк, вече е 23-ти в класирането с 1730 точки. Така хасковлията изпадна от топ 20 за първи път от 10 юли, когато беше 19-и.

Втората ракета на България Димитър Кузманов загуби три позиции и вече е 162-ри в класацията с 328 точки. Адриан Андреев също записа отстъпление с три места и вече е на 331-ва позиция.

Огромен прогрес обаче регистрира Александър Лазаров. Роденият в Маями 24-годишен българин, който започна от квалификациите на "Чалънджър" турнира в Майорка и достигна до първия си полуфинал на това ниво, се изкачи с 34 места до №332, което е рекорден ранкинг за него.

Новият шампион на Откритото първенство на САЩ Карлос Алкарас (Испания) за първи път се изкачи на върха в подреждането с 6740 точки. На 19 години и 4 месеца той стана най-младият номер 1 от въвеждането на актуалния формат на световната ранглиста през 1973 година.

Втори с 5850 точки е финалистът в Ню Йорк Каспер Рууд (Норвегия), който също записва рекордно класиране, а трети остава Рафаел Надал (Испания) с 5810 точки.

Руснакът Данаил Медведев, който не успя да защити титлата си на "Флашинг Медоус", падна от лидерската позиция на четвъртото място с 5065 точки.

Григор Димитров за оттеглянето на Серина Уилямс: Никога няма да има друга

Григор Димитров за оттеглянето на Серина Уилямс: Никога няма да има друга

Най-добрият ни тенисист Григор Димитров се обърна с емоционална публикация