ФК ЦСКА 1948 официално обяви Валентин Илиев за нов старши-треньор на дубъла на отбора. Вчера от клуба обявиха, че се разделят с досегашния наставник на втория тим Владимир Димитров, а малко по-късно споделиха кадър от гола на Илиев при победата на ЦСКА над Ливърпул през 2005, като по този начин загатнаха, че той ще бъде новия наставник на ФК ЦСКА 1948 II.

Цветомир Найденов: В ЦСКА е имало много звезди през годините, но Любо Пенев е легенда

Цветомир Найденов: В ЦСКА е имало много звезди през годините, но Любо Пенев е легенда

Той позлва официалния си профил във Фейсбук, за да поздрави Ел Голеадор

Ето какво пишат "червените" в сайта си:

Приветстваме с добре дошъл обратно вкъщи Голмайстора от "Анфийлд"! Валентин Илиев се завръща в ЦСКА!

41-годишният старши треньор ще застане начело на дублиращия тим на клуба. Илиев вече подписа договора си и ще започне работата си с "армейците" на старта на подготовката за новия сезон във Втора лига.

Специалистът ще участва и в официалната пресконференция на ЦСКА в понеделник от 11:00 ч. в Пресклуб "България", където ще бъде представен заедно с новия старши треньор на първия отбор на "червените" Любослав Пенев.

Храбрият защитник на ЦСКА от близкото минало е един от любимците на армейските фенове. С фланелката на отбора записва 149 мача и вкарва 14 гола, от които най-незабравим, разбира се, е онзи за победата с 1:0 на "Анфийлд" над действащия европейски клубен шампион Ливърпул в мач от третия предварителен кръг на Шампионската лига през август 2005 г.

Илиев става шампион на България с "армейците" през 2005 г. и вдига и Купата на страната с тима през 2006 г. В множество от мачовете си за "червените" носи и капитанската лента на отбора, за да циментира името си сред незабравимите армейски бойци и да бъде запомнен като истински лидер на терена и извън него.

През 2016 г. той за пореден път доказа, че носи непримирим мъжки характер и изигра голяма роля при полагането на основите по възраждането на "червената" идея, като застана начело на ЦСКА 1948 и изведе тима до последователни титли от четвъртия и третия ешелон, за да влезе клуба в професионалния футбол.

По този начин Валентин Илиев влезе завинаги в историята на нашия клуб, а днес с гордост и чест го приветстваме обратно у дома и му пожелаваме здраве, късмет и купища успехи с дублиращия тим на "армейците"!", пишат от ФК ЦСКА 1948.

Любо Пенев има конкретна цел за постигане във ФК ЦСКА 1948

Любо Пенев има конкретна цел за постигане във ФК ЦСКА 1948

Задължително трябва да класира "червените" за Европа