Кметът на район Панчарево - Николай Гюров заяви пред колегите от "dsport", че иска отговорните органи да променят мястото на провеждане на мача между ФК ЦСКА 1948 и Левски. По програма срещата от 21-ия кръг на efbet Лига трябва да се играе на стадиона в Бистрица.

"Ние разбрахме от медиите, не бяхме уведомени официално. Днес направихме проучване и да потърсим отговори дали е потвърдена срещата, защото в началото на седмицата в най-смелите си очаквания не допусках на територията на село Бистрица да се проведе толкова важно спортно събитие.

Ние не сме уведомени официално от структурите на Столична община. Останахме изненадани, че и там не бяха уведомени, че срещата ще се проведе на територията на Бистрица. Притесняват ни няколко логични въпроса. Гледайки първата среща на Левски на "Герена" и посещаемостта на мача и този заявен интерес, ако 1/3 от тази публика, която беше между 10 и 14 хиляди човека, дойде с желание и амбиция да влезе в съоръжението, какво би предизвикало това. Това би предизвикало хаос, а оттам напрежението ще ескалира и затова ние задаваме няколко логични въпроса.

Иван Караджов ще пази и срещу Левски

Иван Караджов ще пази и срещу Левски

Засега печели битката за титулярното място с Даниел Наумов

Първият е "Направен ли е анализ на риска?". Вторият е "Инфраструктурата ще издържи ли на това предизвикателство и този натиск" и "Какви са били мотивите на отговорните и компетентни органи да вземат това решение" и дали всеки един от нас, ако се събуди сутринта с някакво странно усещане и настроение, би могъл да предизвика подобни сътресения. Когато говорим за мач с определена степен на риск, а ние без да изземаме експертизата на експертите, отчитаме високо ниво на риск за предстоящата среща в събота. Поради тази причина настояваме това решение да се преосмисли и да се намери друго спортно съоръжение, което да приеме мача от следващия кръг на българското първенство.

Предстои да проведем кореспонденция. Все още писмата не са излязли от нашата администрация, но това ще се случи рано утре, с началото на утрешния работен ден. В началото на седмица приемахме като закачлива игра или провокация това, че ще се проведе подобен род спортно събитие. Ние в район Панчарево уважаваме безкрайно много спорта и подпомагаме всячески всякакви спортове, но отчитайки нивата на риск, трезвият разум ни кара да мислим, че мястото на тази среща не е на територията на Бистрица.

6-и е Голяма задушница, на 27-и са Местни Заговезни. В тези дни през Бистрица преминава трафик от немалка част от софианци, които отиват в Боровец, в Сапарева баня или посещават селата от Община Самоков. Т.е. пътният трафик през уикенда е невъобразимо висок и само той нанася страхотни щети и предизвикателства на населението на Бидстрица. Представете си всички онези, които ще се насочат към спортното съоръжение, как ще бъдат насочвани, какъв е капацитетът на паркинга. Целият анализ на възможностите, на инфраструктурата, които да дадат цифри при какви обстоятелства, какво бихме могли да направим. Без да се опитваме да бъдем статистици, следва да направим извода, че в събота ще бъде истинско предизвикателство. Опитвам се да остана дипломатичен в изказа си.

Има паркинг към съоръжението, който никога не може да побере автомобилите на едно подобно спортно съоръжение. Ние предвиждаме да бъдат задръстени всички вътрешноквартални улици, които разбирате с какъв габарит са в едно малко населено място, чиято структура не е пригодена да посреща подобен трафик. Там на всички е ясно, че се събират три основни пътни артерии. Пътят от Симеоново, пътят от ИКЕА и пътят от Панчарево се срещат на едно нерегулируемо кръстовище.

Това ще е предизвикателство за правоохранителния орган. Но пак казвам - вярвам, че здравият разум ще надделее и мачът ще бъде пренасочен. Има 48 часа в които собственици, представители на клубове, БФС, представители на спортно-техническата комисия, ръководството на БФС ще направи анализ на риска и ще поправи тази очевидна грешка, защото няма да търсим грешките в нормативите и правилниците, защо общината не е в ефективна позиция при провеждането на такива спортни съоръжения, защо едно лице, собственик може да каже: "Домакинстваме и точка". Това е недопустимо, няма как държавата като регулатор да няма правен механизъм и да се намеси в подобна ситуация. Призовавам компетентните органи, защото аз съм само един районен кмет, да направят анализ на риска, да преосмислят решенията и позицията и мачът да бъде пренасочен" , каза Гюров.

ФК ЦСКА 1948 даде 500 билета на Левски по 20 и 40 лева

ФК ЦСКА 1948 даде 500 билета на Левски по 20 и 40 лева

Срещата е в събота (26.02) от 15:00 ч