Бившият централен защитник Кирил Котев ще бъде следващият спортен директор на ФК ЦСКА 1948, съобщи източник от клуба за БТА. Котев заема мястото на Радослав Здравков, който пък подаде оставка в знак на солидарност с напускащия доскорошен старши треньор Любослав Пенев.

Котев вече заемаще тази длъжност в клуба в периода от 2018-а до 2021-а година, след което напусна по собствено желание. Той се завърна в клуба, заемащ 3-о място в Първа лига след края на есенния полусезон, но на позицията селекционер. А сега след последните структурни промени ще бъде едновременно спортен директор и отговорник по селекцията, където работеше и друг подал оставката ветеран - Методи Томанов.

От ФК ЦСКА 1948 потвърдиха за раздялата с Пенев

От ФК ЦСКА 1948 потвърдиха за раздялата с Пенев

"Решението е взето еднолично от наставника"

Очакванията са до дни Валентин Илиев да бъде утвърден като старши треньор на първия отбор, а Тодор Янчев - като наставник на втория тим. Илиев свърши чудесна работа във Втора лига, където ФК ЦСКА 1948 II e начело с 35 точки, с 5 пред ФК Крумовград и Етър (В. Търново), които си поделят 2-3 място.

Кирил Котев е роден през 1982-а година, кариерата му е предимно в Първа лига, но има периоди и в Китай с тима на Далиен Аербин. Има 6 мача за националния отбор на България, в състава е и за Европейското първенство през 2004-а година в Португалия. Общо като футболист има 388 мача и 31 гола.