ФК ЦСКА 1948 постигна две поредни победи в efbet Лига срещу Ботев (Враца) и Ботев (Пловдив). Наставникът на отбора Николай Панайотов направи равносметка на изминалите срещи и сезона на "червените" до този момент. От изказването става ясно, че тима има нов капитан и това е Ивайло Чочев, който взима лентата от Елитон.

"Настроението е добро. Когато победиш е нормално да е по-приповдигнато. Трябва да продължаваме по този начин. През паузата ще продължаваме да работим, да постигаме целите и да вървим по-напред, тъй като отбора трябва да подобри още нивото си. Ще бъдем в по-малка група, но ние си имаме програма. Следваме я. Най-важното е националите да се върнат здрави и да сме в пълна група", започна Панайотов.

Специалистът коментира и фактът, че е най-младият треньор в елита на българския футбол.

"Опитвам се да навлизам в професията и започвам да свиквам. Трябва много време, за да си наложиш идеите. В мъжкия футбол е доста трудно, но се надявам с повече работа и себераздаване да успеем да изглеждаме по добър начин. В България нашата професия е доста интересна тема. Аз вече 7-8 години съм в нея. Започнах с детски отбори, след това с юноши 17-18 години. Имах все по-голяма тръпка и желание за работа. Исках това да е моята работа. Получих шанса да водя представителния отбор, което е огромна възможност да се развия и да видя разликите. Щастлив съм за възможността и всеки ден работя, за да оправдая доверието, което ми беше дадено. Ние тук в България гледаме по-различно на треньорите и възрастта им. Може да си на 50 години и все още да си млад треньор. На запад не е така. Много от колегите получават шансове още от ранните години. Моето назначение може би беше шок за всички хора, но явно това е така, защото в България гледаме с недоверие на младите хора", продължи той.

Панайотов коментира и съперничеството в треньорската професия.

"Към всички треньори имам голямо уважение. Мисля че мога да науча доста неща от всеки. Дори и по време на мач. Излизаме пред скамейките и защитаваме отборите си, без значение от разликата в годините. Най-важното е отборът ти да върви. От първия ден, в който съм тук, виждам изключителен професионализъм. Тренират на 100% и се раздават. Никога не е било пречка това, че има големи имена в нашия отбор. Заедно трябва да се развиваме и да вървим напред", добави наставникът.

Николай Панайотов коментира и решението капитанската лента да отиде на ръката на Ивайло Чочев.

"Когато имаш футболист като Чочев е привилегия и удоволствие. Той е много скромен, той е роден лидер и го показва по време на мачовете. Радвам се, че работя с него и ще се радвам да му помогна да се развие още повече. Решението е лично мое. Смятам че и заради годините, които е изкарал в клуба, той заслужава да носи капитанската лента и го очакват още по-добри дни. Наложил съм си принципи и начини на работа. Комуникирам с треньорския щаб и с тях обсъждаме какво трябва да се подобри, за да имаме резултати, защото в мъжкия футбол те са най-важни", завърши Николай Панайотов.

Азери откупуват халф на ФК ЦСКА 1948

Азери откупуват халф на ФК ЦСКА 1948

От Сумгайт искат Октавио за постоянно