Нападателят на ФК ЦСКА 1948 Александър Колев сподели пред "Мач Телеграф", че ако има възможност, отново ще заиграе в чужбина. Той сподели очакванията си преди днешната среща с Хебър, както и как са успели да го привлекат "червените".

"Единствената ни мисъл в срещата с Хебър е да се поздравим с трите точки. Както срещу всеки един друг съперник, независимо дали той е Лудогорец, Левски или някой друг, ние излизаме за победа. Мисля, че ако сме на 100% концентрирани ще се получат нещата. Направихме силен старт, всички знаят какъв треньор е Любо Пенев. Винаги има високи изисквания към нас. Летвата е доста висока, направихме добра подготовка, след която се чувстваме добре физически и тактически. Естествено има накъде да надграждаме още, но това треньорът може да го сподели пo-подробно. Важното е, че направихме един нелош старт. Можехме да победим и в мачовете с Лудогорец и Пирин, но пък изпуснахме сериозни шансове и в двата двубоя. Трябва да се стараем да реализираме положенията си и да не допускаме попадения. Аз се чувствам добре, старая се да помагам с каквото мога на клуба. Надявам се да се получат нещата. Играем добре, доволен съм от себе си.

Парвиз Умарбаев вече е футболист на ФК ЦСКА 1948

Парвиз Умарбаев вече е футболист на ФК ЦСКА 1948

27-годишният доскорошен футболист на Локомотив (Пловдив) подписа договора си със столичани

Успяхме да разучим отбора на Хебър. Имаме анализатор на тима, който ни разясни какво представлява противникът. Ние сме ЦСКА и трябва другите отбори да се съобразяват с нас. Трябва да гледаме да се представяме по възможно най-добрия начин. Настроението в съблекалнята е добро, а и това се вижда на терена. След тези резултати не виждам повод да няма настроение. Надявам се да продължим серията без загуби, а да се трупат все повече победите. Това зависи от нас футболистите. Треньорът е доста взискателен човек. Има си своите виждания за играта и си ги налага. Дисциплината при него е на изключително високо ниво. Има изисквания, старае се да налага неговия стил и ние трябва да го изпълняваме. Когато изпълняваме указанията му, нещата се получават добре.

Доста време играх в чужбина. Доволен съм от това, което показах зад граница. Ако мога да изляза отново, бих бил щастлив да се случи след година или две. Все пак вече съм на 30 години, не съм първа младост. В България ми се наложи да се завърна поради лични причини. Потърсиха ме от ФК ЦСКА 1948 и бързо взех решение да подпиша с отбора. Щастлив съм от този факт и това, че подписах с клуба за още две години, го доказва. Играх и в Казахстан, Полша и Белгия. В Казахстан е малко по-различна културата и хората. Не казвам, че е лошо, но най-трудно ми беше там. В Полша манталитетът на хората се доближава до нашия, а в Белгия пък всичко е подредено. И инфраструктура, и държава, и футбол. Мисля, че там най-много ми допадна като цяло. Доволен съм от това, което постигнах в чужбина. След като се върнах в България, ме искаха от още три отбора, но ме грабна амбицията на клуба. Тогава треньор беше Николай Киров, който също е невероятен специалист. Той ме убеди да дойда. Като цяло съм в София при семейството ми, което също е важно. Част съм от ЦСКА. Много бяха позитивите да избера този клуб. Благодарен съм на собственика, гледаме взаимно да сме си полезни. И те да са доволни, и аз. А и в клуба се работи доста професионално за родните стандарти. Аз си пожелавам да съм здрав, както и съотборниците ми. Целта пред мен е да помагам на отбора", завърши Колев.

Хебър - ФК ЦСКА 1948, 0:1 (Развой по минути)
на живо

Хебър - ФК ЦСКА 1948, 0:1 (Развой по минути)

Ето подробности