Испанският тенисист Рафаел Надал отложи завръщането си на корта след контузията, която го принуди да се откаже на полуфиналите на турнира от Големия шлем "Уимбълдън". Тогава той получи разкъсване на коремен мускул.

Надал планираше да играе на надпреварата от сериите "Мастърс" в Монреал (Канада) между 8 и 14 август, но отново е изпитал болки и няма да рискува с участието си.

Победният рейд на Александър Лазаров в Румъния приключи

Победният рейд на Александър Лазаров в Румъния приключи

Отпадна на 1/4 финалите

"По време на ваканцията ми и последвалото подновяване на тренировките всичко вървеше добре в последните седмици. Преди 4 дни обаче, когато тренирах сервиса си, както и вчера, усетих лек дискомфорт", обяви Рафаел Надал в профила си в социалната мрежа Туитър.

"Заедно с екипа ми решихме да не пътувам за Монреал и да продължа да се подготвям без да прибързвам. Искрено благодаря на директора на турнира Южен Лапиер и целия екип за разбирането и подкрепата, която винаги са ми показвали, и днес не беше изключение", добави Надал.

"Надявам се отново да играя в Монреал. Това е турнир, който обичам и съм печелил 5 пъти пред публика, която винаги ме е приветствала. Нямам избор, трябва да бъда разумен на този етап и да мисля за здравето си", написа още испанецът.