Надеждата на домакините Яник Синер и шведът Микаел Имер записаха победи в първия ден на турнира по тенис на "младата генерация" в Милано (Италия).

Синер, който участва с "уайлд кард" дебютира с успех над водача в група "B" Франсис Тиафо (САЩ) с 3-4(4), 4-2, 4-2, 4-2. Срещите в надпреварата се играят във формат 3 от 5 сета, като една партия се играе до спечелването на 4 гейма. При 3-3 победителят се определя след тайбрек.

Александър Донски подчини тенисист от Бурунди за 96 минути

Александър Донски подчини тенисист от Бурунди за 96 минути

Успешно начало за него в Монастир

18-годишният Синер се появи през тази година и миналия месец в Антверпен (Белгия) стана най-младият полуфиналист в турнир от ATP в последните пет сезона.

В първия мач Микаел Имер се наложи над французина Юго Юмбер, който игра миналата седмица с Григор Димитров. Имер победи с 4-3(2), 1-4, 4-2, 4-1 и даде сериозна заявка за място на полуфинала.

Победи в група "А" постигнаха сърбинът Миомир Кецманович и австралиецът Алекс Де Минор. Кецманович надделя в първата среща от групата над норвежеца Каспер Рууд с 4-3(5), 4-3(5), 4-2.

20-годишният сърбин, който е №60 в света, спечели първите два сета с тайбрек. Във втората част той навакса пасив от 3-5 точки, а в третата  реализира единствения пробив в мача в петия гейм.

Световният №18 Де Минор се справи с испанеца Алехандро Давидович Фокина с 4-2, 3-4(5), 4-1, 4-1.