Виктория Томова, Елица Костова и Изабелла Шиникова ще се опитат да се класират за основната схема на откритото първенство на Франция по тенис Ролан Гарос.

За целта българките ще трябва да спечелят три квалификационни мача през идната седмица. Срещите започват на 22-ри май, понеделник.

Само Костова досега е излизала на кортовете на легендарния комплекс. Тя пет пъти е участвала в квалификациите, но никога не е достигала до победа. Кърджалийката може да бъде изправена пред сериозна дилема. Тя може да се класира за основната схема на турнира в Страсбург, мачовете от която съвпадат с квалификациите за Ролан Гарос.

В основната схема ще участват първите ни ракети: Григор Димитров и Цветана Пиронкова. Пиронкова през миналата година се представи отлично и достигна до четвъртфинал. Едно не добро представяне сега ще я изхвърли от топ 100.

България ще бъде представена от двама млади тенисисти. Гергана Топалова ще участва при девойките, а Леонид Шейнгезихт при юношите. Шейнгезихт е руснак, но прадядо му е бесарабски българин. Това даде възможност Леонид да получи български паспорт.

Елица Костова се справи с Полина Лейкина в Страсбург

Елица Костова се справи с Полина Лейкина в Страсбург

Българката е поставена под №5 в квалификациите