20-годишният грък Стефанос Циципас се класира за полуфинал на Australian Open 2019. Той спечели първия мач от петия кръг срещу испанеца Роберто Баутиста Агут със 7-5, 4-6 ,6-4, 7-6(2). Той е най-младият тенисист достигнал до финалната четворка след Анди Родик през 2003 година.

Джокович си уреди среща с Кей Нишикори на 1/4-финалите след трудна победа над Медведев

Джокович си уреди среща с Кей Нишикори на 1/4-финалите след трудна победа над Медведев

Сърбинът записа успех с 6:4, 6:7(5), 6:2, 6:3

Преди 2 дни той хвърли бомбата, елиминирайки шесткратния шампион Роджър Федерер (Швейцария). Циципас взе първия и третия сет, след като Баутиста Агут водеш с пробив. Мачът продължи 3 часа и 19 минути, като опитният испанец беше равностоен.

"Чувствам се като в приказка. Изживявам мечтата си, но наистина работих много, за да стигна дотук. Преди началото на сезона си казах, че целта ми е да стигна до полуфинал на турнир от Големия шлем и ето - вече се случи. Не се разочаровах при пропуснатия мачбол, просто си казах, че трябва да продължа да съм агресивен. Беше огромно предизвикателство да остана фокусиран след победата над Федерер, но се справих. Баутиста Агут заслужава уважение за куража, с който игра. Доволен съм от себе си и мисля, че заслужено спечелих", сподели Циципас.

"Играл съм два пъти срещу Надал. Винаги е хубаво да имаш информация и опит срещу съответния съперник преди толкова важен двубой. Кой знае, може пък на полуфиналите да срещна и Тиафо, който е напълно непредвидим. Готов съм за тежка битка и целта ми е отново да победя", добави младокът.

За място на финал Стефанос Циципас ще спори с победителя от днешния двубой Рафаел Надал (Испания) - Франсис Тиафо (САЩ).