Стан Вавринка оправда големите очаквания и победи швейцарския квалификант Мартин Клижан с 4-6, 6-2, 6-2 в първия си мач на Sofia Open 2018. Швейцарският шампион започна с грешки и отстъпи в първия сет. След това той намери играта си и пречупи достойния си съперник. Мачът продължи точно 2 часа.

 

Залата посрещна с аплодисменти голямата звезда на Sofia Open 2018. Но в първия сет по-добрият играч на корта беше Клижан.

Вавринка играеше мощно, но често грешеше. Словакът доминираше в повечето разигравания и успя да пробие на нула в седмия гейм. Това му даде самочувствие и той достигна до сетбол две партии по-късно. Швейцарецът се спаси, но не можа да отговори на силните сервиси на опонента си и загуби частта с 4-6 за 38 минути.

Клижан продължи да играе стабилно и имаше шанс да поведе с 2-0 във втория сет, но публиката в залата не искаше Вавринка за загуби толкова бързо. Швейцарецът се амбицира, намали грешките си  и проби за 3-1.

Снимка 339144

Източник: LAP.bg

Това наля олово в краката на словака и го накара да бърка. Стан достигна до два сетбола в осмия гейм и реализира втория със страхотен ретур. Сетът продължи 41 минути.

Клижан, като преди година, се изнерви и започна да греши. Вавринка играеше своята игра и направи решителен брейк за 3-1. До края словакът съвсем се изнерви, което даде възможност на Стан да демонстрира високата си класа.

Фаворитът за спечелване на титлата на Sofia Open 2018 ще играе утре не по-рано от 18:10 часа с друг любимец на залата - сърбина Виктор Троицки.

Днес публиката стана свидетел на четири прекрасни трисетови спектакъла, продължили почти 10 часа.

Снимка 339141

Източник: LAP.bg