Световната преса следи под лупа светските изяви на тенисистката. Уилямс често може да бъде видяна с Бионсе и със супермоделите Джиджи и Бела Хадид.

Тя буквално монополизира първите страници на модните списания по света. Тази година успя да се снима за първите страници на "Гламър", "Селф Мегъзин", "Спортс Илюстрейтид" и "Уолстрийт Джърнъл".

"Аз съм това, което съм, и ми харесва", казва Серина Уилямс в интервю за списание "Селф". Американката признава, че има една мания - да бъде съвършена и в живота, както е на корта. Въпреки че често става повод за шеги и закачки заради мускулестата си фигура, Серина казва: "Аз обичам тялото си такова, какво е! И никога няма да го променя, за да ме харесват другите. Просто ви моля да ми позволите да бъда това, което съм. Това със сигурност е пример за момичетата, които имат подобно телосложение. Искам те да се чувстват добре в телата си", категорична е закръглената Уилямс.

Далеч от тенис корта Серина се превръща в икона, която разполага с власт да променя света. С трогателните си послания тя се опитва да се бори срещу сексизма. И защитава силата на жените, като участва в различни неправителствени организации. "Мисля, че е важно ние като жени да кажем силно и ясно кои сме и в какво вярваме." В тази кауза я подкрепя нейната приятелка Бионсе. Наскоро двете се снимаха в клип на певицата. "Бионсе ме помоли. Бях нервна, но тя ми каза: Танцувай все едно никой не те гледа. Направих го."

Уилямс участва и в група, която защитава правата на жените да правят компютърни изследвания.

Всъщност промяна има и във визията на тенис звездата. За три години тя не пропусна нито едно важно ревю. През 2016 г.Серина Уилямс овърша модните подиуми на Париж, Ню Йорк, Милано. Тя присъства на всички модни събития през 2016 година и не остана незабелязана. Не се притесни да качва снимки в Инстаграм - с главната редакторка на "Вог" Ана Уинтър, с популярните модели Джиджи и Бела Хадид...

През лятото на тази година Серина даде интервю за списание "Вог",в което казва, че е щяла да завърши моден дизайн, ако не й се беше отворил парашутът в тениса. И най-вероятно е така!