Сагата около Новак Джокович приключва. Съдът в Австралия уважи жалбата на световния №1 в тениса срещу местното Министерство на вътрешните работи и не зачете отмяната на визата му.

Заседанието се проведе онлайн, като самият Ноле се присъедини към него малко преди края му. Сърбинът беше представен от трима адвокати.

Малко след 8:15 часа българско време съдията Антъни Кели обяви, че Джокович е направил всичко нужно, за да влезе в страната и трябва да може да се движи свободно в нея.

Над 5 часа заседават случая "Джокович", очаква се решение

Над 5 часа заседават случая "Джокович", очаква се решение

Двете страни имат своите доводи

На австралийското правителство е наредено да плати всички разходи по делото, а той да бъде освободен в рамките на 30 минути и да му върнати паспорта и личните вещи, отнети му от службите на летището при пристигането му в Мелбърн.

Припомняме, че малко по-рано на Джокович беше позволено да напусне хотела за мигранти, в който беше настанен. След излизането от "Парк хотел" сърбинът се присъедини към адвокатите си.

Към момента не е ясно дали ще му бъде позволено да участва в Australian Open, макар че има разрешение от организаторите на първия за годината турнир от Големия шлем.