"Ролан Гарос" ще започне седмица по-късно, съобщи "Lеquipe". Основната схема в Париж ще стартира на 30 май, вместо на 23-и. Официално потвърждение от организаторите все още няма.

Промяната е свързана с решението на френските власти да свалят ограниченията, наложени заради коронавируса, в началото на юни. Това би довело до повече зрители и съответно по-големи приходи.

Цвети Пиронкова с най-добро класиране след завръщането си от майчинство

Цвети Пиронкова с най-добро класиране след завръщането си от майчинство

Виктория Томова отстъпи едно място и е 146-а

Френското правителство е обсъдило вероятно "отлагане с няколко дни" на тазгодишното издание на "Ролан Гарос" с организаторите на турнира от Големия шлем, съобщи спортното министерство за АФП.

Ако промяната стане факт, могат да бъдат отменени турнирите на трева в Щутгарт, Хертогенбош и Нотингам, които според календара трябва да започнат на 7 юни. Ако това се случи, Френската тенис федерация ще трябва да плати компенсация на организаторите на трите състезания.

Разговорите между министерството и организаторите на Откритото първенство на Франция са включвали това как надпреварата ще може да настани фенове, които до голяма степен нямаха тази възможност през миналата година. Тазгодишното издание на съревнованието е насрочено за 23 май - 6 юни, като квалификационните кръгове стартират по-рано. "Разговорите текат с организаторите относно използваните методи, в частност за приемането на публика. Обсъжда се отлагане с няколко дни", каза говорител на министерството за АФП.

"Големите трима" на тениса се събират на турнир в Мадрид

"Големите трима" на тениса се събират на турнир в Мадрид

Потвърдиха участие