Треньорът на Григор Димитров Дани Валверду обясни на какво се дължи възраждането на най-добрия български тенисист, който подобри и стабилизира играта си в последните месеци. Димитров спечели три чисти победи на "Уимбълдън", преди да отстъпи в много оспорван мач на осминафиналите пред световния номер 6 Холгер Руне.

Валверду разкри пред tennisfever.it, че Димитров e наел къща в Лондон за целия си екип, както и личен готвач, за да може да се посвети изцяло на тениса. Всеки ден българинът се събужда в 7:30 часа, закусва, а тренировката му започва в 9:30 часа. Следва душ и още тактически занимания вкъщи.

Григор Димитров отпадна достойно от "Уимбълдън"

Григор Димитров отпадна достойно от "Уимбълдън"

Българинът отстъпи пред шестия в света Холгер Руне след страхотна битка

"Отиваме в кино залата всички заедно, гледаме тенис и така релаксираме. За щастие имаме личен готвач и в 19:30 часа вечерята е готова. В 21:30 часа всеки се връща в стаята си. Всеки ден трябва да е като предишния. Опитваме се нещата да бъдат спокойни и да се повтарят по възможност

Имаме план в отбора какъв стил на игра трябва да поддържа, независимо дали при победа или загуба. Няма никакво значение дали този ден се чувства добре или зле, или дали съперникът играе по различен начин. Поставихме си цел как трябва да играе преди шест месеца. Аз и Хайме (бел. ред. - Делгадо - другият му треньор) сме съгласни за този план и очевидно Григор също го приема.

С тази яснота, бавно-бавно, се завръща към стила на игра, който имаше в последните години. В последните сезони не беше толкова ясно, но сега се опитваме да си намери рутината, благодарение на която печелеше срещу по-скромните съперници и беше равностоен на по-добрите.

С Григор е много важно да го накараш да разбере колко е важно да остане концентриран върху това, което се случва в неговото поле. Върнахме се към основите, за да си възвърне изгубената увереност.

Той има две силни страни - сервис и форхенд. Трябва да ги използваме възможно най-много. Работим върху това от месеци и в последните дни можем да видим колко се е подобрил", завършва Дани Валверду.

Алкарас за първи път на четвъртфинал на Уимбълдън

Алкарас за първи път на четвъртфинал на Уимбълдън

Ето подробности