Краля на клея" Рафаел Надал не е доволен от факта, че ще бъде поставен под №3 в предстоящия жребий за предстоящия "Уимбълдън" 2019.

Организаторите на тревния турнир от "Големия шлем" имат собствена класация, определяща номерата на поставените, като освен световната ранглиста вземат предвид изявите на същата настилка на съответния тенисист.

"Това е единственият турнир през сезона, в който се прави това, което те смятат. Има един критерий. Така или иначе - дали съм втори или трети, аз трябва покажа най-доброто си ниво, за да се боря за това, към което се стремя. Ще приема да съм трети, ако така виждат нещата, и ще се боря да спечеля мачовете, които ми се паднат", сподели испанският левичар пред програмата "Вамос".

Подвиг на Фелисиано Лопес донесе титла на двойки и за Анди Мъри

Подвиг на Фелисиано Лопес донесе титла на двойки и за Анди Мъри

Испанският левичар оправда големия интерес към завръщането на бившия световен №1

"Единственото, което на мен не ми изглежда добре в тази история, е, че само "Уимбълдън" го прави. Ако го правеха всички, всичко щеше да е наред, но да го прави само един турнир... Не става въпрос само за мен, ставало е и с други тенисисти", каза Надал.

Въпреки, че не обича да играе на трева Рафаел Надал има две титли от "Уимбълдън". За него е важно да достигне до последните срещи, когато настилката е стабилно изхабена и започва да заприличва на клей.