Новак Джокович е твърдо убеден, че може да подобри рекорда на Роджър Федерер от 20 титли от турнири от "Големия шлем". Сърбинът има 14 трофея в сметката си, а има възрастово предимство, защото е с 6 години по-млад.

През 2018 31-годишният Ноле спечели "Уимбълдън" и US Open. Ето какво сподели пред сръбския "Sportski Zurnal" най-добрият тенисист за 2018 година:

"Да, вярвам, че мога да подобря това постижение. Наистина го искам. Не знам дали ще се случи, но съм уверен, че е възможно.

Новак Джокович: Целта беше да завърша годината като №1

Новак Джокович: Целта беше да завърша годината като №1

Сърбинът сподели, че не обича да губи

Това обаче зависи от много фактори. Първо, от това колко още ще играя. Второ, ще трябва да видим колко дълго ще мога да се състезавам на подобно високо ниво и дали тялото и умът ми ще издържат. В момента вярвам, че имам много добри шансове да продължа да се справям добре.

Вярвам в собствените си сили, но само времето ще покаже дали мога да постигна такава невероятна цел. Феноменално е. Благодарен съм, че успях да се върна на върха, защото бях номер 22 в света и дори не играех близо до най-доброто си ниво. Да завърша годината като № 1 след всичко това, начинът по който играх през последните пет-шест месеца, това ме кара да се чувствам толкова горд", завърши Новак Джокович.