Тони Надал даде интервю за "Planet Tennis ES" в Барселона, в което говори за бъдещите си планове и намерението си да приключи с тениса преди племенника си Рафаел Надал, каквито слухове се появиха наскоро.

"Отношенията ни се промениха, след като Рафа порасна и спряхме да бъдем като баща и син. Разликата във възрастта не е от значение за двама пораснали мъже. Отначало аз казвах и диктувах какво трябва да бъде направено, а после той пое контрол върху всичко", разкрива наставникът на световния №2.

Тони Надал съжалява за контузията на Рафа, която го извади от участие на US Open. "Винаги е трудно, когато пропускаш големи турнири заради контузии. Но в живота трябва да приемаш нещата такива, каквито са. Понякога в спорта се случва така, че контузиите ти пречат да направиш това, което си планирал".

"Не се притеснявам за бъдещето и от това, което предстои. Вече съм на възраст, на която ще се сбогувам с корта независимо дали Рафа е прекратил кариерата си или не е. Но смятам, че няма да прекъсна връзката си със света на тениса. Рафа отвори школа в Манакор, така че вероятно ще работя в нея. Имам и няколко оферти от Европа, така че ще видим".

"Трудно е да си представя, че ще тренирам някой друг след многото години с Рафа, който е толкова успешен тенисист. Никога не съм се чувствал неудобно с него. Понякога младите не оказват нужния респект на по-големите и не бих искал да изпадам в подобна ситуация. Предпочитам да се занимавам с играчи, които още не са пробили в тура".

"Тренировките помогнаха на Рафа, но ключовото при него беше талантът. Когато оставаш в историята като един от най-добрите за всички времена, значи това не е само благодарение на труда ти. Основното условие е да си талантлив".