Часовникът тиктака, когато става дума за евентуалното участие на Новак Джокович в последния турнир от Големия шлем за тази състезателна година. Проблем за сръбския тенисист е фактът, че той не може да влезе на територията на САЩ, освен ако няма удостоверение, че е ваксиниран.

Има надежда, че в последния момент това правило ще бъде променено, за което апелират много политици, спортисти, лекари и фенове, но до днес няма намеци, че ще има промени. С това Новак може да пропусне US Open.

Правителството на САЩ вече облекчи някои от мерките, свързани с ваксинациите и Сovid-19, но не и тези, свързани с влизането в самата страна. През това време не липсваше подкрепа за Новак, така че сръбският тенисист отново получи положителни послания от Данийл Медведев, който в момента е тенисист номер едно на планетата.

- Не мога да помогна. Правителството е това, което взема решение за мерките. Но ако питате мен, ако аз трябва да решавам, разбира се, бих искал Новак да играе. Най-големите турнири заслужават най-добрите играчи и той е един от тях. Неговото съперничество с Рафа е толкова интензивно и толкова интересно. А аз обичам да играя с най-добрите, това е мотивът. Бих искал да дойде, но ако не може какво да се прави. Всички ще дадем всичко от себе си, за да спечелим US Open - каза играч номер едно в света Медведев.