Италианецът Матео Бератини взе втори скалп на фаворит и се класира за полуфинал на Sofia Open 2019. Той победи испанеца Фернандо Вердаско с 4-6, 6-4, 6-4 за 2 часа и 22 минути и утре ще спори за място на финала с унгареца Мартон Фучович, спечели днес без игра след отказването на Роберто Баутиста Агут.

Преди два дни Беретини отстрани в трисетов мач водача на схемата Карен Хачанов (Русия), а днес сложи край на испанското участие в турнира.Испанецът започна по-силно. Той имаше две възможности за пробив във втория гейм. До брейк се стигна в шестата партия, в която Беретини взе само едно разиграване.

До 5-3 сервис геймовете на Вердаско вървяха лесно, но когато трябваше да затвори сета испанецът се пропука. Беретини върна пробива, но не успя да изравни геймовете след това.

В много дълга партия Фернандо пропусна 3 сетбола. По-скоро Беретини ги спаси с хубави начални удари. Но при четвъртия частта завърши след 41 минути игра при резултат 6-4 за испанеца.

Във втория сет Беретини изравни играта и Вердаско беше поставян под угроза да бъде пробит. В седмия гейм италианецът поведе с 40-0, но Фернандо успя да наниже пет поредни точки.

Все пак Матео успя да пробие. Това се случи при втората възможност в 11-ия гейм. Вердаско се ядоса и удари силно ракетата в пода. Беретини затвори сета със 7-5 след 52 минути.

Снимка 405249

Източник: LAP.bg

Беретини придоби все по-голямо самочувствие. Той все по често печелеше завързаните разигравания, докато Вердаско беше видимо нервен. След един нескопосан гейм за испанеца Матео проби и поведе с 3-2 в последната част.

Това се оказа достатъчно за крайната победа. В последните геймове Бератини сервираше безупречно, а Вердаско нямаше нерви да се съпротивлява. Последната точка стана с неспасяем сервис по правата. Беше отсъден аут. Беретини оспорва и спечели. Вердаско се учуди, защо мачът не продължава, но трябваше да стисне ръката на по-добрия от него днес.

22-годишният Матео Беретини може да спечели втора титла от ATP. Предишната му е от Гщаад, Швейцария, където на финала се наложи точно над Фучович.

Фернандо Вердаско беше първият, пристигнал в София. За негово съжаление той си тръгва само с титлата "Мистър Sofia Open".

Снимка 405408

Източник: LAP.bg