Официалният сайт на US open публикува разказ на Мария Шарапова за турнира и впечатленията ѝ от Ню Йорк. Рускинята ще играе с "уайлд карт", след като не можа да събере достатъчно точки след завръщането си през април. Бившата приятелка на Григор Димитров е едно от лицата на турнира:

"Турнирът е станал още по-мащабен" - раказва Шарапова. "Днес тренирах на централния корт "Луис Армстронг" и за да стигна дотам трябваше да взема такси. Преди можех да стигна пеша до всяка точка в комплекса. Още не съм играла под спуснатия покрив. Тренирах там преди години, когато строителството на съоръжението вървеше".

"Ако трябва да съм честна, тренировките ми не бяха оптимални. Не можах да играя достатъчно на твърди кортове заради контузията, което е много неприятно. Доста дълго се лекувах, което ми попречи. Пропуснах Уимбълдън, защото обичам да играя в САЩ и Канада. Ментално бях готова да се боря, но тялото ми каза, че трябва да изчакам. Затова прекарах много време във Флорида, където тренирах. Бях много щастлива, когато се качих на самолета за Ню Йорк".

"Когато бях малка се страхувах от Ню Йорк - плашеше ме всичко: хората, автомобилите, енергията. Но сега го обичам много и се наслаждавам на всеки миг в този град. Когато при първото ми участие видях снимката на баджа ми, направо не се познах. Израснах на US Open, станах шампионка, връщах се с удоволствие година след година".

Снимка 306321

Източник: GettyImages