Чехкинята Каролина Плишкова и румънката Симона Халеп могат да свалят Анджелик Кербер от върха на ранглистата на УТА. Световната №1 Кербер се провали на турнира от Големия шлем Ролан Гарос, отпадайки още в първия ден на надпреварата.

Програма на Ролан Гарос за понеделник, 5-ти юни

Програма на Ролан Гарос за понеделник, 5-ти юни

Днес ще се изиграят последните осминафинали

Оттеглянето от корта на Серина Уилямс, която чака първото си дете. отвори широко врата за останалите тенисистки да стъпят на световния връх. Каролина Плишкова е спрягана от известно време като наследничка на мощната американка. Плишкова можеше вече да е първа, но слабата ѝ игра на червени кортове я задържа на втора позиция.

Каролина ще оглави ранглистата, ако се класира за финал на Ролан Гарос. На пътя ѝ стои румънката Симона Халеп също претендентка за номер едно. Халеп се нуждае само от титла за да изпревари Кербер. Тя прави супер сезон на клей и е считана за фаворит за победата в Париж.

Евентуалният полуфинал Плишкова - Халеп може да определи, коя ще е на върха на световната ранглиста през следващите месеци. Днес Плишкова ще играе на осминафинал с пуерториканката Вероника Сепеде, а Халеп с испанката Карла Суарес Наваро.

Симона Халеп

Източник: GettyImages

Симона Халеп