Не много популярния испански тенисист Бернабе Сапата Мирайес беше дисквалифициран на турнир във Франция заради скъсани гащи. По време на мач с белгиеца Стивън Диес той е реагирал бурно и от това са пострадали панталонките, с които играе.

Льов каза какво търси в гащите си

Льов каза какво търси в гащите си

Йоги аргументира опипванията си отпред и отзад, търсел адреналин...

Срещата е била от надпревара в зала от сериите "Челънджър" в Муйерон. По време на инцидента световният №232 Сапата Мирайес е губел в резултата с 2-6, 1-4. Тогава Бернабе не е сдържал нервите си, след като е бил пробит за четвърти път в срещата.

"Бернабе, имаш голяма дупка на късите панталони. Не можеш да останеш така на корта", е направил забележка съдията на стола.

Испанецът е отишъл да потърси здрави гащи в чантата си, но така и не е успял да намери такива. За авторитетния рефер не е останала друга възможност, освен да дисквалифицира темпераментния, но непредвидлив тенисист.

Водач на схемата в Муйерон е представителят на домакините Юго Юмбер, който играе в турнири от "Големия шлем". Други известни участници са: Миша Зверев (Германия), Мариуш Копил (Румъния), Денис Новак (Австрия) и Лукаш Росол (Чехия).