Кореецът Хьон Чун стана първият представител на своята родина, който се класира за полуфинал на турнир от Големия шлем. В среща между двама непоставени Хьон Чун се наложи над американската сензация Тенис Сандгрен със 6-4, 7-6(5), 6-3 и ще играе с победителя от двубоя между Роджър Федерер (Швейцария) - Томаш Бердих (Чехия) за място в неделния финал.

Програма за десетия ден на Australian Open 2018

Програма за десетия ден на Australian Open 2018

Роджър Федерер ще игре след 10:30 часа с Томаш Бердих

Сандгрен, който беше извън първите 95 в света преди началото на турнира, се оказа най-добре представилият се американец. Той изпусна възможност да спечели втората част, когато сервираше при 5-3. Сандгрен се съпротивлява до самия край на мача, отразявайки пет мачбола.

И двамата тенисисти ще регистрират голямо подобрение в ранкинга си в понеделник. Сандгрен ще бъде №55, като преди две седмици беше №97. Хьон Чун в момента е №29 и вече регистрира подобрение с 29 места. При класиране на финал кореецът ще бъде на границата на първата 20-ца, а при победа в неделя ще затвори Топ 10.

Българските любители на тениса ще могат да се насладят на майсторството на Хьон Чун на турнира Sofia Open 2018, който ще се проведе във втората седмица на февруари.

Снимка 335927

Източник: GettyImages