Григор Димитров отпадна от турнира по тенис във Вашингтон след загуба с 4-6, 2-6 от руснака Даниил Медведев. Срещата продължи малко повече от час и в края ѝ българинът демонстрира очевидно нежелание за игра. Димитров беше специално поканен за участие в турнира в последния момент, за което той промени предварителната си програма.

Григор Димитров: Очаквам с нетърпение цялото американско лято

Григор Димитров: Очаквам с нетърпение цялото американско лято

Българинът е гладен за тенис и успехи

Срещата беше равностойна само в първите шест гейма. Дотогава двамата си бяха разменили по един пробив на нула. В седмия гейм Медведев реализира втори пробив, след който лесно спечели първия сет с 6-4.

Във втората част имаше леко съживяване в играта на хасковлията. При 2-1 за него, той достигна до 40-15 при сервис на руснака. Гришо изпусна точките за пробив и рухна. В оставащите геймове Димитров демонстрира желание за бързо приключване на срещата.

Снимка 306593

Източник: GettyImages

Григор Димитров сервира много слабо в мача. Той вкара половината от първите си сервиси и спечели само 72 процента от изиграните при тях точки. Медведев вкара две трети от първите си подавания и достигна до успех в 80 процента от тях. Гришо не пропусна да направи 6 двойни грешки, като не реализира нито един ас. Точките в мача са 38-54 в полза на руснакът, направил 8 директни точки от начален удар.

Загубата бетонира 11-тото място на хасковлията в ранглистата на АТП. Следващото му участие е на откритото първенство на Канада, което започва в понеделник.

Снимка 302626

Източник: GettyImages