Първата ракета на България Григор Димитров се е записал за участие в турнира на клей в Хюстън (САЩ), който ще се проведе от 4 до 12 април догодина. С надпреварата се открива сезона на клей и е веднага след "Мастърс" 1000 в Маями (САЩ). Състезанието е известно и с името "Открито първенство на САЩ на червени кортове". По тази причина там се събират всички най-добри тенисисти от страната домакин.

Продължава победния ход на Димитър Кузманов в Анталия

Продължава победния ход на Димитър Кузманов в Анталия

Българинът постигна шести пореден успех в турския град

Григор участва в турнира през 2011 година като тийнейджър. Той елиминира в първия кръг германеца Райнер Шютлер, но след това отпадна от грузинеца Теймураз Габашвили. Тогава Димитров стана първият българин, поставен в схемата на турнир от АТР. Както е известно клеят е най-малко предпочитаната настилка от хасковлията.

"Радвам се, че ще се състезавам в Хюстън. Пропуснах няколко издания на турнира, но имам чудесни спомени от предишното си участие и нямам търпение да се завърна. Хюстън е един от любимите ми градове в САЩ и се надявам, че ще имам достатъчно време да го разгледам", сподели Димитров.

"Григор беше популярен, когато дебютира в Хюстън, а успешната му кариера оттогава ще направи завръщането му в Ривър Оукс още по-вълнуващо", не скри щастието си директорът на турнира Бронуин Грийр.

Организаторите на надпреварата припомнят, че Димитров е носител на 8 титли от ATP и е играл общо 15 финала в турнири от АТР. Освен него, сред

сигурните участници в Хюстън са още финалистът от миналата година Каспер Рууд, американската надежда Франсис Тиафо и Сам Куери, който два пъти е стигал до мача за титлата в Хюстън.