Най-добрият ни тенисист Григор Димитров се класира на 1/8-финалите на турнира от сериите Мастърс - Индиън Уелс. Българинът победи представителя на домакините Райли Опелка с 6:3 и 6:4.

Така Гришо за първи път в кариерата си постигна две поредни победи в надпреварата, която се провежда в прословутия комплекс, известен като "Рая на тениса".

Димитров ще се изправи срещу водача в схемата Даниил Медведев, но каквото и да се случи оттук нататък в турнира, то програмата "минимум" бе изпълнена по изключително убедителен начин. Българинът почти сигурно си осигури и изкачване с още една позиция в световната ранглиста до 27-ма.

"Условията в Индиън Уелс са доста коварни. Райли е много сериозен опонент и бях запознат, че ме очаква тежък двубой. Исках просто да се наслаждавам на мача и да отиграя всеки ретур, който мога. Мисля, че свърших доста добра работа в това отношение. В момента се чувствам чудесно, но не гледам твърде далеч напред.

Тук кортът е по-бавен, отколкото този в Торонто, и това ми помогна. Освен това този път доста по-често успявах да направя така, че да стигам до лесни точки. Използвах слайса си по-често и като цяло играта ми бе доста по-различна, отколкото в предходния мач между мен и Райли.

Знаех, че трябва да играя много добре в защита, за да имам шанс, и положих доста усилия в това отношение. Мисля, че първият сервис и ретурът бяха най-важните елементи от играта, които ми помогнаха да победя", каза Димитров след срещата.

Григор Димитров ще участва в Стокхолм

Григор Димитров ще участва в Стокхолм

Той ще се проведе между 6 и 13 ноември