Гергана Топалова тази година стана шампионка на България по тенис и в зала, и на открито. 17-годишната ни надежда ще участва в откритото първенство на Австралия по тенис за девойки, като заедно с Адриан Андреев ще бъде в отбора на младите таланти на Международната тенис федерация.

Джоана Конта нае Майкъл Джойс за треньор

Джоана Конта нае Майкъл Джойс за треньор

Опитният наставник изведе Мария Шарапова до две титли от Големия шлем

Предлагаме ви интервю, което Топалова даде за сайта tennis24.bg:

Гери, през тази година ти се случиха много неща за първи път. Стана шампионка на България за жени, спечели титли от турнири и при девойките, и при жените, дебютира в Големия шлем. Как оценяваш сезона?

- Оценявам го като много успешен. Постигнах неща, които дори не си бях поставила за цели. Радвам се на успехите при жените, но също така и при девойките. Участието в турнирите от Шлема ми даде много голям опит и ми помогна после да се справя по-добре в турнирите.

Снимка 322902

Източник: LAP.bg

Преди дни излезе новината, че ти и Адриан Андреев ще бъдете част от отбора на младите таланти на ITF. Разкажи повече за това.

- Международната федерация ни поема всичките разноски. Ще имаме една седмица лагер в Австралия преди турнирите. Това е чудесно, защото ще имам време да се аклиматизирам и да свикна с условията там. Преди Australian Open ще участвам и на един силен турнир.

Очакваше ли успехите при жените?

- На държавните първенства имах очаквания, но не мислех, че мога да спечеля международния турнир в Созопол. Това може би е най-сериозното ми постижение. Честно казано при жените играя по-освободено, тъкмо заради това, че нямам големи очаквания.

Защо решихте с твоя екип да завършите сезона в Южна Америка?

- Беше част от стратегията ми да вляза в основната схема на Откритото първенство на Австралия. От тези турнири трябваше да спечеля достатъчно точки. Радвам се, че го постигнах.

Снимка 322904

Източник: LAP.bg