Втората ракета на България - Димитър Кузманов и новият национален шампион в зала ще получат "уайлд кард" за основната схема за "DIEMA XTRA Sofia Open 2018" от 4 до 11 февруари.

Държавното първенство на закрито за мъже ще се проведе от 23 до 28 януари в зала "София", а победителят в него ще получи специалната покана от организаторите на турнира от сериите АТП 250.

Към голямата българска звезда и защитаващ титлата си Григор Димитров, който триумфира в битката на най-добрите осем в Лондон, се присъединява и победителят в първото издание на турнира "Следващата генерация" - южнокореецът Хьон Чун. Той спечели финалния турнир в Милано сред най-добрите тенисисти до 21 години.

За трофея ще се бори и номер 25 в света Жил Мюлер (Люксембург), спечелил две титли през миналия сезон, номер 28 в света Адриан Манарино (Франция),както и 29-ия в класацията на АТП Филип Колшрайбер (Германия). В надпреварата ще участва и сензацията на турнира "Мастър" в Париж през ноември Филип Крайнович. Сърбинът достигна до финала във френската столица.

 Крейг О'Шанеси: Григор Димитров ще бъде следващият №1

Крейг О'Шанеси: Григор Димитров ще бъде следващият №1

Авторитетният анализатор базира прогнозата си на статистически данни