Гергана Топалова, Ани Вангелова и Лия Каратанчева (с "уайлд карт") попаднаха директно в основната схема на традиционния международния турнир по тенис "Изида къп" в Добрич с награден фонд от 25 хиляди долара. Престижната надпревара се организира с подкрепата на Българската Федерация по тенис, "Изида" ООД и Община Добрич.

Александрина Найденова вдигна купата в Сеута

Александрина Найденова вдигна купата в Сеута

Българката с осма титла в турнир от ITF

В турнира участват 54 тенисистки от над 20 държави. Петя Аршинкова успя да преодолее квалификациите и също ще играе с най-добрите. Тя отстрани в последния двубой на пресявките силната туркиня Ипек Оз 6-4, 4-6, 6-1. В първия двубой Петя се справи с румънката Кристина Адамеску с 6-3, 6-4.

Водач в схемата е румънката Андреа Роска, която е под №221 в ранглистата на WTA. Двубоите започват днес от 10:00 часа. Финалът е в неделя от 10:00 часа, а ден по-рано, в събота е решителния сблъсък при дуетите от 14:00 часа.

Победителката ще получи 50 точки за ранглистата на WTA и ще добави 3,900 долара в банковата си сметка. Тя ще получи и статуетка от добричкия майстор Христо Илиев. Идеята на твореца е да изработи статуетки за победителките в следващите 30 години.