Благотворителната среща между Роджър Федерер и Рафаел Надал ще се играе в петъкк от 19:05 часа. Двубоят е част от шоуто "Мачът в Африка", чийто домакин е "Кейп Таун Стейдиъм" в Южна Африка. Организатор на събитието е фондацията на Роджър Федерер, като приходите от продажбата на около 50-те хиляди билета ще се използват в подкрепа на образованието на децата на в Африка.

Григор Димитров срещу Грегоар Барер след 20:00 часа утре

Григор Димитров срещу Грегоар Барер след 20:00 часа утре

Мачът е четвърти от програмата на централния корт

Преди големия сблъсък между Федерер и Надал, двамата ще се включат и в кратък демонстративен мач на двойки, където партньор на швейцареца ще е основателят на "Майкрософт" Бил Гейтс, а испанецът ще е в дует с южноафриканския комик, писател и продуцент Тревър Ноа.

Присъствието на очакваните малко над 50 хиляди зрители на трибуните ще постави своеобразен рекорд за най-посетен тенис мач в историята на спорта. Досегашното върхово постижение в Книгата на Гинес беше регистрирано през ноември 2019 година, когато Роджър Федерер и Александър Зверев събраха 42 517 души на арената "Пласа се Торос" в Мексико Сити.

Най-посетеният дамски мач отново е демонстративен. През 2010 година в Брюксел Ким Клайстерс и Серина Уилямс събраха 35 681 фена.