Българска федерация по тенис, съвместно с Румънската тенис федерация,  развиха съвместен проект за "Мобилност на младежи" по програма "Еразъм+"  с цел двустранен обмен на добри практики.

Проектът е насочен към младежи във възрастова група между 14 и 20 години,  като основната цел е те да мобилизират своя потенциал в популяризиране  на спорта като инструмент за личностно развитие и последваща проактивност на местно ниво.

Тенис Европа награди официално Пьотр Нестеров за тенисист номер 1 за 2018 г.

Тенис Европа награди официално Пьотр Нестеров за тенисист номер 1 за 2018 г.

През миналата година тенисистът стана шампион на осемте най-добри на Европа до 16 г.

Съвместната работа с представители на България и Румъния ще съдейства за постигане на резултати чрез личен пример и илюстриране на ползите от здравословните навици. По време на проекта през месец май на Националния ОББ тенис център ще се състои обмен и тренировъчен семинар в София с български и румънски участници.

Мисията на БФТ е развитието на спорта тенис, увеличаване на практикуващите го, постигане на високи спортни резултати, подкрепа на най-перспективните състезатели по тенис от различните възрастови групи, подкрепа на тенис клубовете и генериране на обществена подкрепа за спорта. БФТ вярва в грижата за децата и подрастващите чрез спорта и неговото правилно практикуване, популяризира активния начин на живот сред всички  като инструмент за превенция на рискови поведения и хармоничен начин на живот.

Това е и основният фокус на проекта - спортът, който да осигури среда, която да съдейства за професионална и социална реализация на младите хора, да подобри качеството на живот, комуникацията и условията за развитие.

Юлия Стаматова отпадна във втория кръг на тенис турнира в Анталия

Стаматова отпадна във втория кръг на тенис турнира в Анталия

Това беше втори мач за българката за деня