Бившият световен №1 Анди Мъри потвърди участието си на Australian Open 2020, съобщиха организаторите. Това ще бъде завръщане за бившия номер 1 в тениса на турнири от Големия шлем след операцията на бедрото, която след предишното издание на натпреварата.

Турнирът "Мастърс" 1000 в Шанхай навлиза в решаващата си фаза

Турнирът "Мастърс" 1000 в Шанхай навлиза в решаващата си фаза

Надпреварата е предпоследна от категорията за сезона и преминава без участието на Григор Димитров

Мъри е петкратен финалист в Мелбърн, където участва за последно през миналата година, След отпадането си той каза, че това може да бъде последният му турнир, а веднага след това претърпя операцията на тазобедрена става, която спаси кариерата му.

"Със сигурност Анди ще бъде тук. Говорих с неговия агент тази сутрин. Той ще дойде в Австралия по-рано", заяви директорът на турнира Крейг Тайли пред австралийското радио Triple M.

В момента 32-годишният британец участва на турнира в "Мастърс" 1000 Шанхай, като стартира успешно в първия кръг срещу квалификанта Хуан Игнасио Лондеро (Аржентина) и записа първа победа в тази категория след май 2017 година. Тогава той игра в Мадрид (Испания). Днес Анди Мъри ще играе в Шанхай с поставения под №10 Фабио Фонини (Италия).