Александър Лазаров се представи достойно срещу един от фаворитите за титлата на Sofia Open 2019 Фернандо Вердаско. Нашето момче взе три гейма на испанеца и отстъпи с 2-6, 1-6 за 51 минути игра. Избраният за "Мистър Sofia Open" Вердаско ще срещне утре във втория кръг финалиста от миналата година Мариуш Копил (Румъния).

След този мач приключи участието на четиримата българи на сингъл в "Арена Армеец".

Всички резултати от Sofia Open 2019

Всички резултати от Sofia Open 2019

Схемата на турнира е за 28 тенисисти с два квалификационни кръга

Испанецът влезе мощно в мача и реализира втората си възможност за пробив за 2-0. Лазаров успя след това на два пъти да вземе геймовете, в които сервира.

Българинът дори успя да стигне до възможност за връщане на брейка при 2-4, но не можа да си повярва. Вердаско използва момента и с втори пробив спечели първия сет с 6-2 за 27 минути.

Снимка 404985

Източник: LAP.bg

Във втората част тонуса в играта на Лазаров спадна. Испанецът много бързо отново поведе с 3-0. Алекс успя все пак да счупи геврека, спечелвайки четвъртия гейм. Вердаско взе останалите 3 партии и затвори сета на втория си мачбол с 6-1.

Александър Лaзаров се представи отлично на Sofia Open 2019. Той стана вторият българин, спечелил мач на родния турнир от ATP 250. Алекс постигна две победи в квалификациите и взе 12 точки за новата ранглиста на ATP.

Лазаров е четвъртият българин в класацията, след като от нея отпаднаха нискоразрядните турнири. Мястото му в понеделник ще бъде в Топ 500.

Вердаско ще продължава да радва публиката и най-вече дамската ѝ част. Нищо чудно той да вдигне купата в неделя.

Снимка 404988

Източник: LAP.bg