Александър Лазаров спечели международния турнир по тенис от сериите "Фючърс" на твърда настилка в Созопол с награден фонд 15 хиляди долара.

Поставеният под номер 1 национал Лазаров надделя на финала над втория в схемата Владислав Орлов (Украйна) с 6:1, 6:1 за 66 минути.

Българинът доминираше през цялата среща, като спечели 30 от 38 разиграни точки на собствен сервис и не допусна пробив. Той поведе с 5:0 по пътя си към успеха в първия сет, а във втория даде още само още един гейм на съперника.

Така Лазаров заслужи шеста титла от "Фючърс" на Световната федерация ITF и втора за сезона след победата си на турнира в София през юли на ТК "Диана".

По-късно днес Александър Донски ще играе за трофея в надпреварата на двойки. Поставените под номер 1 Донски и Владислав Орлов ще се изправят срещу Туна Алтуна (Турция) и Олаф Печковски (Полша).

24-годишният българин има осем титли на двойки в кариерата си в състезанията "Фючърс", като три от тях са през този сезон, а последната е в края на юни в нидерландския град Алкмаар в тандем с шведа Карл Фриберг.

Александър Лазаров стигна до финала в Созопол

Александър Лазаров стигна до финала в Созопол

Той се класира за финала