Големият талант на българския тенис Адриан Андреев ще попива знания от Патрик Моратоглу, който в момента се грижи за подготовката на Серина Уилямс, а преди години беше треньор и на Григор Димитров. Французинът премести школата си от Париж в Ница. Андреев също ще тренира и при Ник Болетиери във Флорида.

Григор Димитров уважи рождения ден на кондиционния си треньор Себастиан Дюран

Григор Димитров уважи рождения ден на кондиционния си треньор Себастиан Дюран

Българинът пропусна сватабата на Дани Валверду миналия месец

"Когато е в Европа, Адриан ще бъде при Муратоглу," разказа майката на Адрина Марияна пред bgdnes.bg. "Сега заминава за САЩ. Там ще бъде в друга престижна академия - IMG Болетиери, където ще остане до Откритото първенство на САЩ. Това е следващата цел.

Беше много ядосан, че не успя да се справи на финала на европейското. Искаше ни се много да спечели златото, но и това е голям успех. Седмото място в световната ранглиста е добро постижение. Иска ни се да запазим тази позиция, за да играе в юношеския мастърс. Там се класират първите осем. Другата голяма цел до края на годината е младежката олимпиада в Аржентина. Двете състезания са през октомври," допълни още Марияна.

В неделя Адриан спечели сребърен медал от европейското първенство за юноши в Швейцария. На финала българинът отстъпи пред чеха Йонас Форейтек, след като пропусна мачбол във втория сет.