Носителят на общо 28 медала от олимпийски игри Майкъл Фелпс ще се завърне в коментаторската кабина и ще участва в отразяването на турнира по плуване на Олимпиадата в Париж.

NBC Universal обяви, че Фелпс ще бъде част от екипа им за отразяване на втората поредна олимпиада, след ролята му на отложените поради пандемия игри в Токио през 2021 г.

Фелпс се оттегли след Олимпийските игри в Рио де Жанейро през 2016 година, след като спечели рекордните 23 златни олимпийски медала и общо 28 медала.

Той ще предлага коментари и анализи за най-важните събития в Париж на NBC и Peacock. В допълнение, Фелпс ще се присъедини към Дан Хикс и Роуди Гейнс в кабината за някои от плувните вечерни сесии в парижката La Defense Arena.

Бившата олимпийка Елизабет Бейзел ще бъде като кореспондент и анализатор, а Мелиса Старк ще бъде репортер в миксзоната на плувната надпревара.

Моли Соломон, изпълнителен продуцент и президент на NBC Olympics Production, каза: 

"Развълнувани сме, че Майкъл се завръща и ще бъде част от екипа за отразяване както през деня, така и в праймтайма, и разбира се, на мястото, където никой не знае повече за победата - в басейна".

Майкъл Фелпс е спортист №1 на 21 век

Майкъл Фелпс е спортист №1 на 21 век

Класацията е на "Марка"