Най-добрият ни плувец Антъни Иванов се завърна от Съединените щати, където е студент в Техническия университет в щата Вирджиния.

Антъни, който вече има квота за Токио 2020, е категоричен, че олимпийските игри не трябва да се провеждат, особено при извънредно положение повече от месец. Според него, при липсата на състезания резултатите в японската столица ще са изключително слаби и това ще направи състезанията безинтересни.

"Няма как ние, плувците, да се подготвим без басейни. Ако два месеца сме в извънредно положение, няма как нито един плувец, който ще ходи на олимпиадата, да влезе във форма. Самият аз в последните 10 години сигурно не съм бил повече от две седмици извън басейна общо. Ако няма състезания, няма проблем, въпросът е да има къде да се тренира. В момента аз си говоря и с много мои приятели, които са от други големи държави като Холандия, Германия, Франция, Швейцария. Те не тренират, няма къде да тренират и не им разрешават да тренират. В Америка затвориха високопланинските бази, както и олимпийските тренировъчни центрове", заяви той в интервю за БНР.

Антъни Иванов ще плува отново на финал в САЩ

Антъни Иванов ще плува отново на финал в САЩ

"Антъни свърши прекрасна работа"