Министър Красен Кралев даде пояснения за ремонта на спортно училище "Генерал Владимир Стойчев" в София. Ето какво написа той на стената си във "Фейсбук":

"Ремонт и реконструкция за въвеждане на мерки по енергийна ефективност и осигуряване достъпа на хора с увреждания започна в спортно училище "Генерал Владимир Стойчев" гр. София. Средствата за реконструкцията са осигурени по Оперативна програма "Региони в растеж" 2014 - 2020 г., чийто бенефициент е ММС. В модернизацията на учебното заведение и общежитието ще бъдат вложени 910 200 лв. Проектът е насочен към подобряване на образователната инфраструктура, която има едновременно регионална и национална стойност. Освен значението си за областта спортното училище е неразделна част от националната система на физическото възпитание и спорта в България. Този тип училища са основни звена за подготовка на елитни спортисти и подобряването на условията в тях ще допринесе за създаване на привлекателна и безопасна среда за развитие на таланта на най-добрите състезатели в страната.

Снимка 490988

Източник: ММС

Мерките за енергийна ефективност ще спомогнат за адаптиране на образователната инфраструктура към очакваните климатични изменения и ще отговарят на нуждите за енергийно обновяване на сградния фонд. С реализацията на мерките по подобряване на достъпа за хора с увреждания до сградата на училището, ще се повишат значително възможностите на децата и хората със затруднена мобилност в съответствие с Дългосрочната национална стратегия за заетост на хората с увреждания 2011-2020 г. и с Конвенцията за правата на хората с увреждания.

Снимка 490985

Източник: ММС

Ремонтът на СУ "Генерал Владимир Стойчев" трябва да завърши до началото на новата учебна година. В него се подготвят 610 ученици, практикуващи над 15 вида спорт.

Реконструкция и модернизация на спортните училища е предпоставка за осъществяване на един от основните приоритети на политиките в областта на младежта и спорта - насърчаване на учащите към двигателна активност и системно практикуване на спорт".

Снимка 490987

Източник: ММС