Заместник-министърът на младежта и спорта Стоян Андонов уважи тържествената церемония по награждаване на 10-те най-добри спортисти за 2018 година на Софийския университет "Св. Климент Охридски".

Бъдещите звезди на аеробиката се срещат тази неделя в зала “Триадица”

Бъдещите звезди на аеробиката се срещат тази неделя в зала “Триадица”

Надпреварата се организира за четвърта поредна година от Съюза по аеробика съвместно със София - Европейска столица на спорта

Зам.-министър Андонов награди студента Християн Николаев Стоянов, който е европейски шампион в леката атлетика на 1500 м за хора с увреждания, студентски шампион на 3000 м, заема и 2-ро място на Държавно първенство на 1500 м и 3-то място на 5000 м.

Снимка 391037

Източник: ММС

"Иска ми се всички ние с общи усилия да направим университетите средище на спорта и все повече млади хора да спортуват. Поздравявам Ви за постигнатото през тази и през всички години, както и за добрата традиция, която Софийски университет има в спорта. Пожелавам Ви бъдещи успехи, много здраве и да пребъде спортът", заяви Андонов.

На официалната церемония в сградата на Ректората присъстваха още председателят на БФ Баскетбол Георги Глушков, ректорът на НСА "Васил Левски" доц. Пенчо Гешев, представители от АУС Академик, БФ Лека атлетика, БФ Джудо, БФ Шахмат, които бяха посрещнати от академичната общност и проф. дин Иван Илчев - ректор на СУ.

Снимка 391038

Източник: ММС

10-тe най-добри спортисти на СУ "Св. Климент Охридски" за 2018 година:
Християн Стоянов - лека атлетика, ФЖМК
Виолета Дьоминова - тенис и плажен тенис, ФФ
Тед Бачев - тенис, ФНОИ
Габриела Петрова - баскетбол, БФ
Ивайло Перепечаев - баскетбол, ЮФ
Владимира Тушанова - плуване, ФЖМК
Симеон Димитров - футбол, ФНОИ
Апостол Атанасов - спортно ориентиране, ФМИ
Йоан Янков - джудо, СтФ
Елена Куманова - катерене, ФФ
Димо Дончев - тенис на маса, ФМИ

Специална награда за отличилите се треньори:
Евгени Йорданов - тенис
Николай Стайков - футбол

Снимка 391035

Източник: ММС