Здравето на българските деца и българската нация е кауза, с която всички ние трябва да сме ангажирани. Това заяви заместник-министърът на младежта и спорта Ваня Колева при участието си в представянето на инициативите за балансирано хранене и активен начин на живот на "Нестле" в България през 2018 г. Министерството на младежта и спорта е партньор на кампаниите, чийто обхват ще бъде разширен през настоящата година.

"На всички тук е ясно колко е полезно човек да спортува, да се движи и да живее активно. Това изгражда не само здрав организъм, но възпитава изключително силен характер - нещо необходимо човек да се реализира успешно и да се чувства пълноценен член на нашето общество", каза зам.-министър Ваня Колева.

Тя благодари на "Нестле България" за инициативите, които популяризират здравословния начин на живот и балансираното хранене. "Това е пример за социална ангажираност и за това как бизнесът и държавните институции заедно работят успешно за национални каузи, каквато е здравето на българската нация", добави Ваня Колева.

Снимка 356575

Източник: ММС

Заместник-министърът изрази благодарност и към всички всички спортисти, които подкрепят кампаниите и с личния си пример мотивират децата да се занимават системно със спорт и физическа активност. Сред тези спортисти са олимпийската шампионка по лека атлетика Тереза Маринова и бившият волейболист Евгени Иванов, които присъстваха на събитието. Гости бяха също посланикът на Конфедерация Швейцария у нас Н. Пр. Денис Кнобел, зам.-кметът на Столична община Дончо Барбалов, зам.-кметът на Пловдив Георги Титюков, ректорът на НСА проф. Пенчо Гешев, изпълнителният директор на ЕКОПАК България Тодор Бургуджиев, телевизионният водещ Ники Кънчев и др.

Програмите "Нестле за Живей активно" и "Нестле за по-здрави деца" досега са обединили над 350 000 души около идеята да спортуват, да се движат и да се хранят балансирано и на над 30 000 ученици са показани ползите от активния начин на живот.

От компанията благодариха на Министерството на младежта и спорта за успешното партньорство в инициативите за балансирано хранене и здравословен начин на живот.

Чрез най-голямата инициатива "Нестле за Живей Активно!" от 2006 г. насам посланието за ползите от повече движение и по-добра храна е достигнало директно до над 350 000 българи. През 2018 г. инициативата ще си партнира с над 100 институции, спортни клубове и федерации, експерти и известни личности и чрез над 120 съвместни прояви ще мотивира все повече българи да се движат и хранят балансирано.

Програмата за по-здрави деца през 2018 г. отново ще се фокусира върху посланието, че доброто хранене в началния етап на живота води до едно по-здраво бъдеще. Програмата ще разшири обхвата си, като запази сегмента на училищата и добави и този на детските градини, обхващайки деца от 3 до 12 години. Целта е чрез програмата "Нестле за по-здрави деца" до 2030 г. да се помогне на 500 000 българчета да водят по-здравословен начин на живот чрез модули, базирани на солидна научна рамка.

Mинистър Кралев ще представлява ЕС по време на заседанията на Управителния съвет на WADA в Канада

Mинистър Кралев ще представлява ЕС по време на заседанията на Управителния съвет на WADA в Канада

Събитията ще се проведат от 15-ти до 17-ти май