Заместник-министърът на младежта и спорта Ваня Колева, кметът на община Айтос Васил Едрев и народният представител Севим Али откриха многофункционално спортно игрище в СУ "Христо Ботев", град Айтос. Проектът е финансиран от Министерството на младежта и спорта с 88 000 лева.

Ваня Колева изтъкна, че инвестициите в спортна инфраструктура са факт, благодарение на правителството на премиера Бойко Борисов и личния ангажимент на министъра на младежта и спорта Красен Кралев. "Ако ММС не беши поставило като приоритет масовия спорт нищо от това, което днес виждате, нямаше да се случи", заяви зам.-министър Ваня Колева.

Министър Кралев се срещна с джудистите Ивайло Иванов и Янислав Герчев

Министър Кралев се срещна с джудистите Ивайло Иванов и Янислав Герчев

В момента и двамата ни състезатели са на позиции, които им осигуряват визи за Токио

Колева допълни, че още преди една година по време на състезанието по акробатика в Айтос, е станала свидетел на пълните зали. "Всички знаем колко много известни български спортисти са тръгнали от градове като Айтос, от тези зали, колко е важно за всички нас като родители, като институции младите хора да живеят и растат здрави, да изграждат едно изключително здраво общество на млади и активни, можещи хора", каза Колева.

Кметът на община Айтос Васил Едрев благодари на Министерството на младежта и спорта за реализирания проект и увери учениците, че ще напълни двора със спортни съоръжения. Той категорично заяви, че спортът възпитава и поправя оценките в бележника.

Съоръжението разполага с игрище с изкуствена трева и нова асфалтобетонна настилка. Осигурени са и приспособления за мини футбол, баскетбол, волейбол и тенис на корт.

Министър Кралев участва в годишния симпозиум на WADA по покана на вицепрезидента на МОК Угур Ерденер

Министър Кралев участва в годишния симпозиум на WADA по покана на вицепрезидента на МОК Угур Ерденер

По време на посещението си в Лозана Кралев проведе редица срещи на високо ниво