Заместник-министърът на младежта и спорта Николай Павлов присъства на форума "Технологии, иновации, образование: възможности и перспективи пред младите", организиран от район "Студентски" в София.

Специален гост на събитието бе българският еврокомисар Мария Габриел, която представи своята визия и приоритети си в ресор "Иновации и младеж", включващ въпросите на младежта, спорта, образованието, културата и науката.

Габриел засегна темите за увеличението на бюджета на "Хоризонт Европа" и новите тематични мисии в рамките на бъдещата програма, промяна в подхода за международно сътрудничество с акцент върху Западните Балкани и програма "Еразъм +", създаването на Европейски съвет за иновации, спирането на "изтичането на мозъци" и други.

На форума присъстваха министърът на образованието и науката Красимир Вълчев, заместник-кметът на Столична община доц. д-р Тодор Чобанов, заместник-кметът на район "Студентски" Велина Белева, г-жа Йорданка Фандъкова, народни представители, ректори и представители на академичната общност на всички висши учебни заведения в столицата.

Красен Кралев: Всички с квоти за Олимпиадата ще получат по-голямо финансиране догодина

Красен Кралев: Всички с квоти за Олимпиадата ще получат по-голямо финансиране догодина

"Всички с квоти за Олимпиадата ще получат по-голямо финансиране догодина"