Заместник-министърът на младежта и спорта Стоян Андонов присъства на тържествения концерт по случай 70-годишнината от основаването на най-старото спортно училище в България "Васил Левски".

"Това училище е неизменна част от българския спорт, защото от тук са тръгнали много хора, които пишат историята му. Вярвам, че СУ "Васил Левски" ще продължава да съхранява своите традиции и да дава основи на много бъдещи шампиони", каза Андонов в приветствието си към ръководството и възпитаниците на училището.

Спортното училище в Пловдив е основано през 1949 г. Кариерата на осем български олимпийски шампиони е започнала от СУ "Васил Левски" - Асен Златев, Ваня Гешева, Милен Добрев, Николай Бухалов, Севдалин Маринов, Стефка Костадинова и Стоян Делчев. Училището се гордее с 59 световни и 67 европейски титли. Сред възпитаниците на училището са известни български спортисти като Йордан Йовчев, Мария Петрова, Цветана Пиронкова и много други.

На церемонията присъстваха председателят на Български олимпийски комитет Стефка Костадинова, олимпийският шампион по кану-каяк Николай Бухалов, зам.-кметът на Пловдив в направление "Спорт, младежки дейности и социална политика" Георги Титюков и Здравко Димитров.

Министър Кралев се включи в откриването на Автомобилен салон София 2019

Министър Кралев се включи в откриването на Автомобилен салон София 2019

Над 75 фирми-изложители и 12 000 кв.м. изложбена площ представят най-доброто от автомобилната индустрия