Весела Лечева получи поредното голямо признание за изключителната си спортна кариера. Председателят на ДАМС е сред десетте най-именити стрелци в света, които ще получат специални награди във връзка със 100-годишнината на Международната федерация по спортна стрелба (ISSF).

Президентът на ISSF Олегарио Васкес Раня уведоми лично Лечева за наградата и я покани да присъства на тържество на 17 юли в Мюнхен.

На церемонията по връчването на наградите на 10-те най-добри стрелци в света ще присъства и президентът на Международния олимпийски комитет Жак Рох.

Тържествената част е от 15.00 до 17.30 часа в хотел Bayerischer Hof. След това всички участници ще имат възможност да покажат мерника си в стрелба по церемониална мишена, а от 19.00 часа е предвидена официална вечеря.
   
Весела Лечева е носителка на два сребърни медала от Олимпийски игри (Сеул'1988 и Барселона'1992). Петкратна световна шампионка, осемкратна европейска шампионка, спечелила е четири Световни купи.

Лечева е обявена за стрелец номер 1 в света общо четири пъти, като е нанесла 12 поправки на световни рекорди. Номинирана е за стрелец на 20-и век.