Весела Лечева ще бъде министър на младежта и спорта в служебното правителство. Днес голямата ни звезда в спортната стрелба замени досегашния министър Радостин Василев.

"Мога да кажа, че съм близо 40 години в спорта като състезател, като ръководител, като народен представител. Ще бъде грешка, ако някой се постави над българския спорт. За мен той винаги е бил кауза. Ще запазя всичко позитивно и започнато, което може да доведе до успехи и спокойствие - принципите, от които ще се водя, са професионализъм, опит, прозрачност, и най-вече истината. Само след две години е Олимпиадата в Париж. Ще дадем нужното спокойствие - да можем да дадем увереност, че ще действаме внимателно. Всеки един спортист е важен. Целият екип ще бъдем близо до тях", каза Лечева, която пое поста на служебен министър на младежта и спорта от Радостин Василев на церемония в сградата на спортното ведомство по-рано днес.

Тя потвърди, че ще има двама заместник-министри и началник на кабинета: "Познати лица са, скоро ще обявя имената им. Ще се събера с всички, ще им дам конкретни задачи, за да имаме една много внимателна преценка на всички предстоящи решения. Всичко започнато ще бъде анализрано, така че да се направи една временна картина".

Весела Лечева застава начело на Спортното министерство

Весела Лечева застава начело на Спортното министерство

Ето подробности